Sverige och sina märkliga skatter!

april 3, 2011 at 1:31 e m 4 kommentarer

Undrar vad våra skatter går till, och hur det kan komma sig att ingen av våra samhällskritiska röster tar upp skattesystemet i det här landet.

Jag tänker då på att vi betalar närmare 40-50% av vår inkomst i skatt sedan betalar vi skatt på allt vi köper dessutom betalar vi skatt på momsen vilket är rent rofferi från statens sida, ett exempel vi tankar vår bil bensinen består av ca: 70% skatt sedan betalar vi moms på hela beloppet som vi tankar för alltså skatt på skatten.

Vad går då skatten till ja inte är det vägarna i alla fall dom är mycket usla även i storstäderna hur dom är ute i landet ska vi inte bara tala om nåväl vägarnas dåliga skick gör att vi måste reparera bilarna ganska ofta samt köpa nya däck på grund av att hjulinställningen har pajat och snedslitit däcken.

Vem tjänar mest på att det är såhär? Jo staten dom får nämligen in skatt och moms på alla verkstads besök och alla däck som säljs.

Hur kan detta fortgå år ut och år in utan att någon öppnar käften och ryter till? Man kan använda en hel sida i en tidning åt att en stackare som missat att betala 19 öre till banken och får en påminnelse med påslag så summan blir 29 öre det kan man dra upp en helsida om, men inte ett ljud om hur vårt skattsystem fungerar, detta är mycket märkligt tycker jag.

 

Annonser

Entry filed under: Politik.

SVERIGES RIKES LAG!

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bertil Gralvik  |  april 3, 2011 kl. 4:05 e m

  Det vore ju himla bra om vi kunde få veta vad våra skattepengar används till, och det kan vi förstås om vi orkar sätta oss in i den redovisning som görs och den statsbudget som skrivs varje år.

  Men att säga att det är staten som ”tjänar” på skatterna och vi skattebetalare som är bedragna, är lite fel vinkel tycker jag. Staten är ju nämligen vi och vårt gemensamma hushåll. Vi betalar skatter för att bekosta våra gemensamma åtaganden, som skolan, vården, omsorgen av de äldre och de yngre, vägarna, försvaret osv. Vad det får kosta bestäms av våra folkvalda politiker, som vi kan avsätta i demokratiska val.

  Jag tycker det är utmärkt att vi skapar gemensamma resurser för dessa ändamål, även om jag menar att prioriteringarna kunde göras annorlunda. I en välfärdsstat skall ingen behöva leva med ångest över försörjningen, även om man är sjuk eller arbetslös. En sådan stat skall styras av omsorg om alla och lagstiftaren skall se till att fördelningspolitiken fungerar, så att girigheten och rofferiet begräsas. Jag betalar gärna hög skatt om bara välfärden kommer alla till del.

  Svara
 • 2. Nisse  |  april 4, 2011 kl. 1:00 e m

  Helt rätt du har precis samma tankar som jag problemet är bara att det verkar som om skatterna inte räcker eftersom skola sjukvård äldreomsorg samt infrastruktur är så eftersatt jag har en del saker jag kan peka på om du vill.

  när det gäller sjukvården så har du en del på benen redan så även när det gäller hur välfärden fungerar man kan ju fråga sig varför antalet hemlösa stiger för varje år och varför antalet som skrivs ut från våra sjukhus som tillräckligt friska för att klara sig själva åker hem och dör? Vi hade Europas bästa vägar här i Sverige och nu har bland dom sämsta i samma
  Europa, gamla får inte leva tillsammans längre om den ene behöver bo på hemmet. Ja det finns en hel del som är minst sagt dåligt i detta fina VÄLFÄRDSAMHÄLLE.

  Svara
 • 3. Bertil Gralvik  |  april 4, 2011 kl. 7:43 e m

  Prexis! Jag tror nog att kulorna finns, men att det är hanteringen det är fel på. Exempel på hur illa det är med välfärden har jag redan, så jag kan spy 🙂

  Svara
 • 4. taylortravis68698  |  april 8, 2016 kl. 12:10 e m

  Yeah!!! You go, Marti!!! Hope someone in the MLB is watching! Click http://link.mx/hool08200

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier

Räknar


%d bloggare gillar detta: